C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
10 kašika mlevenih oraha
1 kašika ulja
2 kašike brašna
1 narendana štangla crne čokolada
Fil 1:
300 g mlevenog keksa
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
Fil 2:
4 C pudinga od vanile
2 C vanilin šećera
1 l mleka
10-15 kašika šećera
2 margarina
500 g C šećera u prahu
100 g crne čokolada

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Bingo torta

Jako ukusna i prilično velika torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: više od 50 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti jaja i šećer, potom dodati ostale sastojke i narendanu čokoladu, izmešati lagano mikserom i staviti da se peče na pek papiru u plehu od električnog šporeta.

Fil 1:
Mleveni keks pokvasiti sokom od narandže, pa u to dodati omekšali margarin i C šećer u prahu i dobro izmiksirati.

Fil 2:
Skuvati C puding sa šećerom i C vanilin šećerom u 1 l mleka. Kada se skroz ohladi dodati omekšali margarin i C šećer u prahu i dobro izmiksirati.

Taj fil se deli na pola pa jedan ostaje žuti, a u drugi ide otopljena čokolada koja se izmiksira u filu.

Koricu treba pokvasiti sokom od narandže pre filovanja.

Ređati: kora - fil 1 - 300 g jafa keksa (male jafice) - žuti fil - 200 piškota - crni fil - C šlag (200-300 g po želji).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jafu i piškote najpre na kratko umakati u sok od narandže, pa onda ređati preko fila.