C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
1 kašika ulja
1 kašičica C prašak za pecivo
1 kašika C kakao
7 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
Fil I:
1 l mleka
120 g šećera
3 kesice C pudinga sa ukusom vanile
250 g margarina
200 g jafa keksa
170 g piškota
50 g C šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
Fill II:
200 ml soka od pomorandže
300 g mlevenog keksa
125 g margarina
150 g C šećera u prahu
100 ml soka od pomorandže za umakanje keksa
Za glazuru:
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Bingo torta

Lagana, kremasta i veoma ukusna torta!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema kore:
Razdvojiti žumanca od belanca. Umutiti belanca u čvrstu penu. U žumanca dodati šećer, pa umutiti, dodati ulje, zatim brašno pomešano sa C kakaom i C praškom za pecivo, i na kraju dodati orahe. U smesu lagano umešati penu od belanca. Tepsiju obložiti papirom za pećenje i sipati smesu. Peći u zagrejanoj rerni 25- 30 minuta na 180°C.

Priprema I fila:
U litar mleka skuvati 3 C pudinga sa šećerom, prekriti folijom i ostaviti da se dobro ohladi (2-3 sata).
Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu i to sjediniti sa prethodno ohlađenim pudingom. Dobijenu smesu podeliti na dva dela, u jedan deo staviti rastopljenu čokoladu (crni fil), a drugi ostaviti tako (žuti fil).

Priprema II fila:
Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i ostaviti par minuta da keks upije sok. Posebno umutiti margarin i C šećer u prahu, a zatim dodati prethodno natopljeni keks i sjediniti sve sastojke.

Filovanje:
Koru staviti na poslužavnik i malo je preliti sokom od pomorandže (5-6 kašika) i premazati je filom od mlevenog keksa, preko fila poređati jafa keks, prethodno utopljenog u sok (jafu ređati tako da čokoladni deo bude na dole okrenut). Zatim preko jafe premazati žuti fil, a na njega staviti piškote prethodno utopljene u sok, i na kraju, preko piškota premazati čokoladni fil.

Rastopiti čokoladu i slatku pavlaku, izmešati, malo prohladiti i preliti preko torte.

Ukrasiti mrvicama i ostaviti da se glazura stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata