C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
200 ml gaziranog soka od narandže
I fil:
300 g mlevenog keksa
oko 150-200 ml gaziranog soka od narandže
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
II fil:
1 l mleka
4 C pudinga od vanile
15 kašika šećera
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
Još:
2 kutije jafe
300 g piškota (duplo pakovanje)
oko 400 ml gaziranog soka od narandže
Glazura:
300 g čokolade za kuvanje
3 kašike šećera
3 kašike ulja
1/2 čaše vode

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Bingo torta

Pun pogodak, baš kao što i naziv kaže.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 30-tak
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno i C kakao. Izručiti smesu u četvrtast pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Kada se kora ohladi, preliti je sokom od narandže.

I fil:
Mleveni keks natopiti sokom od narandže. Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati u keks i lepo sjediniti.

II fil:
Mleko skuvati sa C pudingom i šećerom. Posebno umutiti margarin sa C šećeromu prahu i kada se puding ohladi, sjediniti ih i tako dobijenu smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje žut, a u drugi dodati otopljenu čokoladu za kuvanje.

Redosled ređanja: kora, I fil od mlevenog keksa, jafa umočena u sok od narandže, žuti fil od vanile, piškote umočene u sok od narandže, braon fil sa čokoladom. Odozgo preliti glazurom od čokolade.

Priprema glazure:
Čokoladu otopiti sa šećerom, uljem i vodom, na laganoj vatri. Nikako da proključa.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako baš i niste pasionirani ljubitelj čokolade, tortu možete dekorisati i šlagom.