C Slatka tradicija

Sastojci
2 jajeta
1 čaša mleka
1 čaša šećera
1/2 čaše ulja
2 kašike griza C
2 čaše brašna
1 C prašak za pecivo
2 kruške
Za beze:
3 belanceta
100 g šećera
(čaša 1,5 dl)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Beze torta sa kruškama

Miriše neodoljivo.... Savršeno i jednostavno, verujte i jako ukusno. Morate probati!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U posudu stavite jaja, šećer, ulje i jogurt i sve zajedno umutite mikserom.

Zatim dodajte C griz, brašno i pecivo pa ponovo sve umutite.

Smesu sipati u okruglu posudu prekrivenu pek papirom, preko poređajte kruške iseckane na tanke snite, pa stavite da se peče u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Za to vreme umutiti belanca i šećer, razmazati po pečenom kolaču i kratko zapeći na istoj temperaturi da vrhovi dobiju finu boju, oko 5 do 10 minuta.

Zatim isključiti rernu i ostaviti još 5 minuta.

Ispečen kolač izvadite iz rerne, ohladite i poslužite.
(p.s.pekla okrugli kalup dimenzija 26 cm, sa obručem koji se skida)

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata