C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje rozen korica
2 C pudinga od vanile
1 l mleka
200 g bele čokolade
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
200 g C mleka u prahu
500 g C šlaga u prahu
3 dl hladne kisele vode
2 dl kisele pavlake
5 kašika šećera
2 kašike C čvrstina
Za ukrašavanje:
300-400 g C šlaga
oko 2 dl hladne kisele vode

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Zamena za mleko u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nikoleta

Beli anđeo torta

Tako kremasta, nema ko bi joj odoleo.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od 1 l mleka odvojiti oko 1 dl, pa u tome razmutiti 2 C pudinga od vanile, 2 kašike C čvrstina i 5 kašika šećera.

Kada mleko provri, smanjiti temperaturu i postepeno uliti razmućene sastojke, stalno mešajući, do zgušnjavanja.

U još toplo dodati 200 g bele čokolade, mešati da se čokolada istopi i sjedini sa filom. Ostaviti da se ohladi, uz povremeno mešanje, da se ne bi uhvatila korica, jer će u filu biti grudvica.

Umutiti 250 g margarina sa 200 g C šećera u prahu i dodati 200 g C mleka u prahu.

Pre mućenja mikserom i šećer i mleko prvo pažljivo promešati, pa tek onda mutiti, da se ne napravi oblak od praha, što vazi za sve praškaste sastojke (puding, šlag i sl.).

Kada je dobro umućeno, postepeno dodavati ohlađen fil.

Posebno umutiti 500 g C šlaga u prahu sa 3 dl hladne kisele vode i na kraju dodati pavlaku.

Filovati celo pakovanje korica za rozen tortu: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag. Tortu nafilovati dan pre služenja, da bi se korice i fil sjedinili.

Umutiti 300-400 g C šlaga sa oko 2 dl hladne kisele vode i premazati sve vidne delove torte.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najlepša je kad se pripremi dan ranije pre služenja, jer rozen korice lepo upiju fil.