C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje rozen kora za tortu
2 C pudinga od vanile
1 l mleka
200 g bele čokolade
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
200 g C mleka u prahu
500 g C krem šlaga u prahu
3 dl hladne kisele vode
2 dl kisele pavlake
Ukrašavanje:
300 g C krem šlaga u prahu
oko 2 dl kisele vode

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Zamena za mleko u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Beli anđeo

Jako ukusna torta i jako se lako priprema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od 1 l mleka odvojiti oko 1 d l, pa u tome razmutiti 2 C pudinga od vanila, pa kad mleko provri, smanjiti temperaturu i postepeno uliti razmućene sastojke, stalno mešajući, do zgušnjavanja.

U još toplo dodati 200 g bele čokolade, mešati da se čokolada istopi i sjedini sa filom. Ostaviti da se ohladi, uz povremeno mešanje, da se ne bi uhvatila korica, jer će u filu biti grudvica.

Umutiti 250 g margarina sa 200 g C šećera u prahu i dodavati 200 g V mleka u prahu. Kada je dobro umućeno, postepeno dodavati ohlađen fil. Posebno umutiti 500 g C šlaga u prahu sa 3 dl hladne kisele vode i na kraju dodati pavlaku.

Filovati celo pakovanje korica za rozen tortu: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag.

Za ukrašavanje umutiti 300 g C šlag krema sa kiselom vodom i ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu nafilovati dan ranije, da bi se korice i fil sjedinili.