C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
1 pakovanje Dr. Oetker Krem kora
Fil 1:
1 l mleka
3 kesice C Pudinga sa ukusom vanilina
140 g šećera
200 g bele čokolade za kuvanje
250 g margarina
100 g C Šećera u prahu
Fil 2:
300 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
180 ml hladne mineralne, gazirane vode
180 ml kisele pavlake (20% m.m.)
Voćni fil:
1 kesica C Pudinga sa ukusom slatke pavlake
60 g šećera
300 g očišćenih višanja
300 ml vode
Dekoracija:
malo očišćenih višanja
po potrebi rendane bele čokolade

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Puding sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Bela voćna torta

Jednostavno, osvežavajiće i ukusno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice C Pudinga sa ukusom vanilina sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu, 200 g (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje.

Penasto umutiti mikserom 250 g margarina (otopljenog na sobnoj temperaturi) i 100 g C šećera u prahu. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.

Posebno u odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake i 180 ml hladne mineralne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Zatim dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.

Voćni fil:
300 g očišćenih višanja i 60 g šećera kuvati na laganoj temperaturi dok višnje ne puste sok i šećer se potpuno ne rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade.

Posebno u činiji izmešati 300 ml vode i 1 kesicu C Pudinga sa ukusom slatke pavlake. Dodati u višnje i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi.

Filovanje kora:
Naizmenično filovati sledećim redosledom: kora - voćni fil - fil - šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati šlagom.

Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom i višnjama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu ostaviti u frižideru do serviranja, da se dobro stegne radi lakšeg sečenja. A sva tri fila bi trebalo ohladiti da se kore ne razmekšaju previše.