C Slatka tradicija

Sastojci
Sastojci:
1 pakovanje krem kora
1. fil:
1 l mleka
3 kesice C pudinga sa ukusom vanile
140 g šećera
200 g bele čokolade (2 štangle za dekorisanje)
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
2. fil:
300 g C šlag krema sa ukusom slatke pavlake
180 ml vode mineralne gazirane
180 ml kisele pavlake 20%m.m.
3. fil:
300 g jagoda
60 g šećera
300 ml vode
1 kesica C pudinga sa ukusom vanile
Za ukrašavanje:
bela čokolada

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dajana

Bela voćna torta

Jako ukusna i osvežavajuća.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pripema 1. fila:
Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice C pudinga sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje. 250 g margarina (sobne temperature) i 100 g C šećera u prahu penasto umutiti mikserom. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.

Pripema 2. fila:
U odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g C šlag krema i 180 ml hladne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.

Pripema 3. fila:
300 g iseckanih jagoda i 60 g šećera kuvati na laganoj temperature dok jagode ne puste sok I šećer se potpuno ne rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade. U šerpici izmešati 300 ml vode i 1 kesicu C pudinga sa ukusom vanile. Dodati jagode i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi.

Filovanje kora:
Naizmenično filovati sledećim redosledom kora - fil puding - voćni fil - šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati filom.

Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom ili po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostaviti u frižideru da prenoći, bude mnogo bolja i sočnija.