C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
6-9 kašika džema od kajsija
papir za pečenje
200 g C pudinga sa ukusom vanile
1 margarin
250 g C šećera u prahu
300 g šlaga
kisela voda

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bela rada

Mnogo dobra torta

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutiti 4 belanca pa posebno 4 žumanca. U žumanca dodati 4 kašike šećera, dodati brašno, pa na kraju umućena belanca.

Peći na papiru. Ispečenu koru premazati sa 2-3 kašike džema i uvijemo vrue u mokru krpu. Ostavimo da se ohladi.

Od mleka odvojimo malo, da razmutimo puding, a ostatak stavimo na šporet da provri.

Zakuvamo puding i ostavimo da se prohladi. Prohlađenom pudingu doddamo umućen margarin sa C šećerom u prahu.

Rolat sečemo na jednake veličine i ređamo u kalup. Premažemo sa pudingom opet rolat, pa puding i tako sve dok se ne potroši sav materijal.

Ukrasiti sa C šlagom umućenim sa kiselom vodom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Puding prohladiri i njega dodajte umućenom margarinu.