C Slatka tradicija

Sastojci
Za korice(3x):
5 belanaca
4 kašike šećera
3 kašike C griza
1/3 kesice C praška za pecivo
3 kašike brašna
Fil 1:
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
15 žumanca
4 kesice C pudinga od vanile
2 kašike C čvrstina
1 l mleka
200 g mleka u prahu
Fil 2:
200 g C belog šlaga
150 g mlevenog keksa
150 ml mleka
Fil 3:
500 g C šlag krem beli
200 ml mleka

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Bela C torta

Veoma ukusna i lepa torta, morate je probati.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca, dodati šećer.

Kada se umuti, kašikom dodati C griz, brašno i C prašak za pecivo.

Staviti u pleh obložen pek papirom, peći na 180 C 20 minuta. Peći 3 ovakva lista.

Fil 1:
Od mleka odvojiti 300 ml i rastvoriti C puding od vanile, C čvrstib i 15 žumanca. Lepo umutiti, a ostatak mleka staviti da proključa i dodati umućen puding, čvrstin, žumanca.

Kada se ukuva uz stalno mešanje skloniti sa vatre da se ohladi.

U posebnu posudu umutite 250 g margarina i 200 g C šećera u prahu. Spojiti sa predhodnom smesom i dodati 200 g mleka u prahu.

Fil 2:
Umutiti C beli šlag sa mlekom i dodati mleveni keks.

Fil 3:
Umutiti C beli šlag sa mlekom.

Filovati ovim redom: korica, žuti fil, mleveni keks fil, C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U toku pripreme žutog fila, najbolje je sipati umućen C puding, C čvrstin i žumanca u mleko pre ključanja i stalno mešati.