Početna > Recepti > Recepti za torte > Baron torta
Sastojci
Za 1 koru (potrebno je ispeći 4 korice):
6 belanca
12 kašika šećera
2 kašike C kakaoa
2 kašike prezli
Čokoladni fil:
24 žumanca
20 kašika šećera
100 g C kakaoa
2 kesice C pudinga od čokolade
1 l mleka
400 g čokolade za kuvanje
375 g maslaca ili margarina
Fil od malina:
800 g malina (sveže ili iz zamrzivača)
600 ml vode
15 kašika šećera
20 g C želatina u prahu
2 kesice C pudinga od malina
Glazura:
200 g čokolade
6-7 kašika ulja
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
U belanca dodajte mrvicu soli pa mutite mikserom dodavajući šećer sve dok ne dobijete jako čvrstu smesu. Dodati prezle i prosejan kakao (da ne ostanu grudvice) i izmešati varjačom. Smesu staviti na pleh prekriven papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 15-tak minuta. Ispeći 4 ovakve kore.
Za prvi fil umutiti dobro žumanca sa sećerom, C kakaom, C pudingom od čokolade i malo mleka. Ostatak mleka staviti da proključa pa dodati smesu od žumanaca. Kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle pa dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi i sjedini sa filom. Staviti da se ohladi. Kada se ohladi, umutite margarin ili maslac pa dodavati postepeno fil i mututi dok se ne dobije glatka smesa.
Za fil sa malinama, u maline dodati šećer i 200ml vode i staviti da proključa. U činijicu u međuvremenu staviti C želatin sa 200 ml vode da nabubri. Puding od malina razmutiti sa 200 ml vode. U vrele maline dodati želatin da se istopi pa kad se istopi dodati puding sa vodom. Kuvati par minuta da se fil zgusne. Ostaviti da se ohladi dok ne bude mlak.
Tortu slagati: kora-čoko fil-malina fil-kora... I sve tako do poslednje kore koju treba premazati čoko filom.
Čoko filom premazati i stranice torte da bude lepo poravnana.
Preko staviti glazuru koju spremiti tako što se istopi čokolada sa uljem.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Čokoladni glazuru pripremite na pari, tako neće lepiti za šerpicu i smesa će biti jako fina i glatka.