C Slatka tradicija

Sastojci
Sastojci za 1 koru (peku se 4 kore):
3 belanceta
prstohvat soli
6 ravnih kašika šećera
1 puna kašika C kakaoa
1 puna kašika mekog brašna
2 kašike mlevenih oraha
Voćni fil:
300 g malina
70 g svežih borovnica
6 punih kašika šećera
100 ml vode
1 C vanilin šećer
3 ravne kašike C Čvrstina
1 kašičica putera
Fil sa čokoladom:
12 žumanaca
130 g šećera
500 ml mleka
50 g C Čvrstina
1 C vanilin šećer
100 g čokolade
125 g putera
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike ulja
1 kašičica putera

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Baron torta

Prelepa kombinacija voća i čokolade.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Priprema kora:
Prvo prosejati C kakao i brašno. Zatim odvojiti belanca od žumanaca, žumanca staviti u frižider, a 3 belanceta penasto izmiksati sa prstohvatom soli.

Postepeno sipati šećer, sve vreme muteći dok se ne dobije potpuno čvrst sneg.

Lagano, kašikom umešati kakao, brašno i mlevene orahe.

Pleh veličine 33×22 cm premazati uljem i obložiti papirom za pečenje, pa sipati smesu.

Blago protresti pleh i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni C da se peče oko 25 minuta.
Na isti način ispeći preostale 3 kore.

Priprema voćnog fila:
Maline (koristila sam zamrznute) staviti u šerpicu, dodati borovnice isečene na polovine, šećer, C vanilin šećer i C čvrstin rastvoren u vodi.

Pustiti da provri, mešati i kada se zgusne, skloniti sa šporeta i dodati puter. Fil prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi.

Priprema čokoladnog fila:
Žicom umutiti žumanca, šećer i C vanilin šećer, dodati 250 ml mleka u kome je rastvoren C čvrstin, a preostalu količinu mleka staviti da provri (koristila sam lonac za kuvanje na pari).

Zatim sipati žumanca i čvrstin u mleko, mešati i ostaviti da se fil zgusne. Odmah dodati čokoladu i kada se čokolada istopi, fil pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se prohladi (nakon dodavanja čokolade, fil se može preručiti u drugu posudu radi bržeg hlađenja).

U prohlađen fil dodati puter sobne temperature i izmiksati.

Voćni fil podeliti na 3 dela, a fil sa čokoladom na 4.

Filovanje kora:
Prvu koru premazati čokoladnim filom, preko staviti voćni fil, ali ne do ivica, preko drugu koru, pa opet čoko i voćni fil, tako i treću koru.

Na voćni fil staviti četvrtu koru i celu tortu premazati četvrtim delom fila sa čokoladom.

Glazura:
Čokoladu otopiti na pari, dodati ulje i puter, sve izmešati da bude glatka smesa i preliti ohlađenu tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može se koristiti zamrznuto voće jer još uvek nije sezona, ali je mnogo lepše i ukusnije sa svežim voćem, što ne znači da ovako nije ukusna torta.