C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru/podlogu:
skuvani proso oko 2 šolje
40 g maslaca
5-6 kašika C kokosa
oko 1 šolja ovsene pahuljice ili mleveni keks
2 kesice C vanilin šećera
Za fil:
C puding
1,5 čaša od 200 ml mleka
1 puna kašika C kakao
2-3 kašike C čvrstina
4-5 kašika šećera
50 g maslaca
Premazivanje:
C šlag krem
2 banane

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Kakao prah Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirela

Banana torta

Moderni banana split samo bez sladoleda, još lepše!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8-10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Proso potopiti na 2 sata, isprati ga i skuvati u novoj vodi. Isprati hladnom vodom i dobro ocediti.

Skuvan proso pomešati sa maslacem, C vanilin šećerom, C kokosom, samlevenim ovsenim pahuljicama ili mlevenim keksom.

Ostaviti da se smesa ohladi.

Skuvati fil. Staviti 1 čašu mleka da prokuva, skloniti sa ringle te umešati ranije rastvoren C čvrstin,C kakao i C šećer u preostalom mleku. Vratiti na ringlu i mešati sve vreme da se ne zalepu, dok se puding ne skuva.

Ostaviti da se ohladi. Umititi maslac i u njega postepeno umešati ohlađen puding.

Kada se smesa za koru ohladila razvući je na tacnu, staviti 2 banane jednu pored druge, prekriti filom ravnomerno i izmedju banana.

Zatim odozgo i sa svih strana premazati umućenim C šlag kremom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Količine su otprilike, za neke sastojke sam stavila konkretne količine, ali i da napravite više verujem da ćete iskoristiti.