C Slatka tradicija

Sastojci
Za rolat:
10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
džem od kajsije
Za krem:
1/2 l mleka
1 C puding vanile
3 kašike šećera
1 kašika C čvrstina
125 g margarina
100 g C šećera u prahu
Za ukrašavanje:
3 kesice C šlaga
300 g mleka
600 g banana

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Banana torta

Kremasta torta sa primesama kiselosti, omiljena torta dece.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Testo:
Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera, dodati žumanca i lagano promešati pa 5 kašika brašna i lagano sjediniti.

Peći na 200 C oko 10 minuta, a pleh obložiti peki papirom, ovako napraviti dve kore.

Dok su kore vruće uviti u rolat i ohladiti, kada se ohlade namazati domaćim džemom od kajsija i ponovo urolati.

Krem:
U 1/2 l mleka zakuvati C puding po uputstvu na kesici sa tim što se u razmućeni C puding doda 1 kašika C čvrstina, ohladiti.

Margarin dobro umutiti sa C šećerom u prahu i pomešati sa pudingom da dobijete vazdušastu kremu.

Slaganje:
Rolat iseći na parčiće pa poređati u okrugao kalup koji ste obložili folijom i dno i sa strane.

Preko rolata naneti pola kreme, pa banane isečene na kolutove, pa krema, pa završiti rolatom, pokriti folijom i ostaviti da prenoći u frižideru.

Tortu prevrnuti na tacnu i ukrasiti C šlag kremom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Peći na 200 C oko 10 minuta, sve zavisi od rerne da bi testo bilo mekano, a kremu što bolje miksati da bude vazdušasta.