C Slatka tradicija

Sastojci
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
300 g mlevena plazma
200 g čokolade
650 ml mleka
7 kašika šećera
250 g mleveni orasi
2 C pudinga od vanile
150 g C šlaga
100 g ekspandiranog pirinča

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dušica

Bajadera torta

Prelep spoj plazme i oraha.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti penasto margarin sa C šećerom u prahu, podeliti na 3 dela.

Prvi deo:
U margarin dodati mlevenu plazmu, 100 g otopljene čokolade i malo mleka (od toga napraviti koru).

Drugi deo:
U 100 ml mleka (zaslađenog sa 3 kašike šećera) popariti mlevene orahe. Kada se ohladi dodati margarin. Premazati preko.

Treći deo:
U 1/2 l mleka i 4 kašike šećera skuvati C puding. U ohlađen puding dodati margarin. Premazati preko.

Umutiti C šlag. Otopiti čokoladu i preliti preko, staviti pirinač.

Okolo tortu premazati C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može cela torta da se premaže šlagom, a može i ova varijanta sa čokoladom.