C Slatka tradicija

Sastojci
Za dve kore:
16 belanaca
16 kašika kristal šećera
4 kašike ulja
4 kašika brašna
20 kašika mlevenih oraha
1 C prašak za pecivo
Fil 1:
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
200 g pečenog mlevenog lešnika
150 g mlevenog keksa
Fil 2:
16 žumanaca
20 kašika kristal šećera
250 g margarina
300 g crne čokolade
Glazura:
150 g čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Bajadera torta

Recapt koga svi traže.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Ukljucite rernu na 180 stepeni. Penasto umutite 8 belanca, pa postepeno dodajte 8 kašika kristal šećera.

Kada ste to penasto umutili dodajte 2 kašike ulja, 2 kašike brašna, pola kesice C praška za pecivo i 10 kašika mlevenih oraha.

Sve to ručno promešajte i smesu sipajte u pleh 30x30, ja koristim 30x40, zatim peći oko 20 min. sve zavisi od rerne. Napraviti ovakve 2 kore.

Fil 1:
U šerpu stavite oko 800 ml mleka da se greje na srednjoj temperaturi, u preostala 200 ml mleka dodajte 3 C pudinga i sve lepo promešajte da nema grudvica.

Kada mleko provri zakuvati puding dok se ne zgusne, skloniti sa vatre da se ohladi.

Penasto umutiti 250 g margarina sa 250 g C šećera u prahu, u tu smesu dodati ohlađen puding sve dobro promešajte i na kraju dodati lešnik i keks.

Fil 2:
Penasto umutiti 16 žumanca sa 20 kašika kristal šećera, umućenu masu kuvati na pari oko 15 min. opet sve zavisi od jačine ringle. Masu ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti margarin i tu dodati ohlađen fil sa žumancima i mutiti dok se sve ne sjedini, sjedinjenoj masi dodati 300 g otopljene crne čokolade i sve dobro sjediniti.

Filovati kora - fil sa lešnikom - fil sa čokoladom - kora i sve tako redom, zatim odozgo glazura od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako vam se čini da vam je torta preslatka možete smanjiti količinu šećera ili čokolade.
Ako je pravite u letnjem periodu moja preporuka je da je držite u frižideru.