C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g mlevenog keksa
1 C vanilin šećer
100 ml soka od narandže
100 g margarina
Za glazuru preko kore:
30 ml mleka
100 g čokolade za kuvanje
Fil:
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
2 C vanilin šećera
200 g šećera
4 žumanca
250 g margarina
100 g mlevenih lešnika
100 g mlevenog keksa
200 g čokolade za kuvanje
Ganaš:
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Bajadera torta

Kremasta i ukusna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo treba pripremiti kalup dimenzija 26 cm. Zidove kalupa obložiti prozirnom folijom, a na dno staviti papir za pečenje.

U širu posudu na šporetu narezati margarin i mešati da se otopi. Otopljeni margarin pomeriti sa strane u njega dodati sok od narandže, a zatim sipati mleveni keks i C vanilin šećer. Sve dobro izmešati da se dobije mrvičasta smesa. Smesu ubaciti u kalup, pa je utisnuti prvo prstima, a zatim zaravnati kašikom ili nekim drugim predmetom.

U malu posudu sipati 30 ml mleka i 100 g čokolade za kuvanje. Otopljenu čokoladu sipati preko podloge i staviti u frižider da se hladi.

Žumanca prebaciti u posudu za miksanje, pa dodati šećer i C vanilin šećer. Sve smiksati mikserom da se dobije gusta smesa. Zatim ubaciti C prašak za puding i dodati 10 kašika hladnog mleka, sjediniti smesu mikserom.

Ostatak mleka kuvati, kada provri pomeriti sa vatre i sipati smiksanu smesu i uz stalno mešanje kuvati dok ne postane gusto. Još vruć fil podeliti na dva jednaka dela. U jednu polovinu staviti čokoladu i dobro izmešati da se čokolada otopi. Puding ohladiti.

U posebnoj posudi penasto umutiti margarin. Pola margarina dodati u ohlađeni čokoladni fil i sve sjediniti mikserom da postane penasto.

Zatim ostatak margarina dodati u svetliji fil i umutiti mikserom, zatim dodati mleveni keks i mlevene lešnike i lepo promešati. Izvaditi kalup iz frižidera pa na čokoladnu glazuru prvo staviti svetliji deo, zatim naneti tamniji deo.

Tortu staviti u frižider dok ne napravite završni deo.

U posudi na šporetu sipati slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje. Sve zagrejati na laganoj vatri uz mešanje da se čokolada otopi. Sačekati par minuta da se glazura prohladi, zatim sipati preko torte.

Tortu ostaviti preko noći u frizideru da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Neka torta ostane u kalupu minimum 12 h da bi se lepo stegla.