burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija16

Bajadera torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za koru:

300 g mlevenog keksa

1 C vanilin šećer

100 ml soka od narandže

100 g margarina

Za glazuru preko kore:

30 ml mleka

100 g čokolade za kuvanje

Fil:

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

2 C vanilin šećera

200 g šećera

4 žumanca

250 g margarina

100 g mlevenih lešnika

100 g mlevenog keksa

200 g čokolade za kuvanje

Ganaš:

200 ml slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

Bajadera torta

Koraci pripreme

Prvo treba pripremiti kalup dimenzija 26 cm. Zidove kalupa obložiti prozirnom folijom, a na dno staviti papir za pečenje.

U širu posudu na šporetu narezati margarin i mešati da se otopi. Otopljeni margarin pomeriti sa strane u njega dodati sok od narandže, a zatim sipati mleveni keks i C vanilin šećer. Sve dobro izmešati da se dobije mrvičasta smesa. Smesu ubaciti u kalup, pa je utisnuti prvo prstima, a zatim zaravnati kašikom ili nekim drugim predmetom.

U malu posudu sipati 30 ml mleka i 100 g čokolade za kuvanje. Otopljenu čokoladu sipati preko podloge i staviti u frižider da se hladi.

Žumanca prebaciti u posudu za miksanje, pa dodati šećer i C vanilin šećer. Sve smiksati mikserom da se dobije gusta smesa. Zatim ubaciti C prašak za puding i dodati 10 kašika hladnog mleka, sjediniti smesu mikserom.

Ostatak mleka kuvati, kada provri pomeriti sa vatre i sipati smiksanu smesu i uz stalno mešanje kuvati dok ne postane gusto. Još vruć fil podeliti na dva jednaka dela. U jednu polovinu staviti čokoladu i dobro izmešati da se čokolada otopi. Puding ohladiti.

U posebnoj posudi penasto umutiti margarin. Pola margarina dodati u ohlađeni čokoladni fil i sve sjediniti mikserom da postane penasto.

Zatim ostatak margarina dodati u svetliji fil i umutiti mikserom, zatim dodati mleveni keks i mlevene lešnike i lepo promešati. Izvaditi kalup iz frižidera pa na čokoladnu glazuru prvo staviti svetliji deo, zatim naneti tamniji deo.

Tortu staviti u frižider dok ne napravite završni deo.

U posudi na šporetu sipati slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje. Sve zagrejati na laganoj vatri uz mešanje da se čokolada otopi. Sačekati par minuta da se glazura prohladi, zatim sipati preko torte.

Tortu ostaviti preko noći u frizideru da se ohladi.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Bajadera torta

Koraci pripreme

Prvo treba pripremiti kalup dimenzija 26 cm. Zidove kalupa obložiti prozirnom folijom, a na dno staviti papir za pečenje.

U širu posudu na šporetu narezati margarin i mešati da se otopi. Otopljeni margarin pomeriti sa strane u njega dodati sok od narandže, a zatim sipati mleveni keks i C vanilin šećer. Sve dobro izmešati da se dobije mrvičasta smesa. Smesu ubaciti u kalup, pa je utisnuti prvo prstima, a zatim zaravnati kašikom ili nekim drugim predmetom.

U malu posudu sipati 30 ml mleka i 100 g čokolade za kuvanje. Otopljenu čokoladu sipati preko podloge i staviti u frižider da se hladi.

Žumanca prebaciti u posudu za miksanje, pa dodati šećer i C vanilin šećer. Sve smiksati mikserom da se dobije gusta smesa. Zatim ubaciti C prašak za puding i dodati 10 kašika hladnog mleka, sjediniti smesu mikserom.

Ostatak mleka kuvati, kada provri pomeriti sa vatre i sipati smiksanu smesu i uz stalno mešanje kuvati dok ne postane gusto. Još vruć fil podeliti na dva jednaka dela. U jednu polovinu staviti čokoladu i dobro izmešati da se čokolada otopi. Puding ohladiti.

U posebnoj posudi penasto umutiti margarin. Pola margarina dodati u ohlađeni čokoladni fil i sve sjediniti mikserom da postane penasto.

Zatim ostatak margarina dodati u svetliji fil i umutiti mikserom, zatim dodati mleveni keks i mlevene lešnike i lepo promešati. Izvaditi kalup iz frižidera pa na čokoladnu glazuru prvo staviti svetliji deo, zatim naneti tamniji deo.

Tortu staviti u frižider dok ne napravite završni deo.

U posudi na šporetu sipati slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje. Sve zagrejati na laganoj vatri uz mešanje da se čokolada otopi. Sačekati par minuta da se glazura prohladi, zatim sipati preko torte.

Tortu ostaviti preko noći u frizideru da se ohladi.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept