C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru
300 g mlevenog keksa
125 g šećera u prahu
2 dl soka od narandže
200 g putera
50 g čokolade za kuvanje
Za fil I
1 l mleka
2 pudinga od vanile C
5 kašika brašna
250 g putera
200 g šećera u prahu C
300 g keksa
2 dl soka od narandže
Za fil II
200 g mlevenih oraha
125 g putera
125 g šećera u prahu C
2 dl mleka
2 šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bajadera torta

Savršena torta

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Mleveni keks natopiti sokom od narandže. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.

Fil I:
U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.

Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.

Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.

Fil II:
Mlevene orahe popariti ključalim mlekom. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati poparene orahe i dobro izmešati.

Finalni postupak:
Na tacnu za tortu sipati smesu za koru i formirati željeni oblik. Zatim naneti fil I i ravnomerno ga rasporediti. Prekriti ”pti ber” keksom, prethodno natopljenim sokom od narandže i premazati filom II.

Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te premazati tortu i dekorisati je po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata