C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
8 jaja
20 kašika šećera
20 kašika mleka
20 kašika ulja
20 kašika brašna
4 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Za fil:
1/2 l mleka
2 C pudinga od čokolade
10 kašika šećera
100 g čokolade za kuvanje
1 margarin
1 C krem šlag od čokolade
Za ukrašavanje:
C šlag

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gorana

Baba Darina čokoladna torta

Brza, lagana, kremasta i ekonomična torta, deca je posebno vole.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za kore umutiti dobro jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje i na kraju lagano umešati brašno sa C kakaom i C praškom za pecivo.

Sipati u podmazan i brašnom posut pleh ili obložen pek papirom, dimenzija 25x35.

Peći ovakve dve kore. Peći na temperaturi 200 stepeni oko 25 minuta.

Za pripremu fila stavite u šerpu 4 dl mleka sa 10 kašika šećera da provri i u to zakuvati 2 C pudinga od čokolade razmućena sa 1 dl mleka.

U vreo puding narendati 100 g čokolade i ostaviti da se ohladi - najbolje pokriti providnom folijom da se ne stvori korica.

Umutiti 250 g margarina i posebno umutiti C šlag krem od čokolade.

U ummućeni margarin postepeno dodavati ohlađen puding i sve zajedno sjediniti i na kraju dodati umućen C šlag krem od čokolade.

Ohlađenu koru poprskati crnim gaziranim sokom i staviti 2/3 fila, zatim drugu koru isto tako poprskati crnim gaziranim sokom i staviti preostali fil.

Odozgo tortu ukrasiti C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore možete poprskati i čokoladnim mlekom i na gornju koru preko fila staviti još i glazuru od čokolade.