C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
18 belanaca
20 kašika šećera
2 kesice C pudinga od jagode
Fil:
18 žumanaca
18 kašika šećera
1,5 l gustog soka od jagode
250 g pudinga od jagode
375 g margarina
250 g C prah šećera
500 g krem šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom jagode Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljubica

Aurelio torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti dobro 9 belanaca sa 10 kašika šećera i polako umešati kesicu pudinga od jagoda.

Rastanjiti u pleh 25x35 cm na pek papir i peći na 200 stepeni. Napraviti dve takve kore.

Fil:
Umutiti 18 žumanaca sa 18 kašika šećera i kuvati na pari.

U 1,5 l soka od jagode skuvati 250 g pudinga od jagode, sjediniti oba fila dok su još vrući.

Kad se ohlade pomešati sa margarinom koji je umućen sa šećerom u prahu.

Posebno umutiti krem šlag.

Filovati: kora, fil, šlag. Ukrasiti slagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore više sušite na umerenoj temperaturi, torta je nežna i podseća na sladoled, odlična lepo rashlađena.