C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 belanaca
6 kašika kristal šećera
1 C puding od vanile
(ovako 3 kore)
Fil:
1 l gustog soka od jagoda
5 pudinga C od jagode
Drugi fil:
6 žumanaca
15 kašika C šećera u prahu
10 C vanilin šećera
300 g C krem šlaga
3-4 kg jagoda

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Puding sa ukusom jagode Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Aurelio torta

Fantastična, osvežavajuća leti i zimi, veoma izdašna.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: > 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom čvrsto pa dodati 1 kesicu C pudinga i tako tri puta. Treba 3 kore.

Prvi fil:
Skuvati 1 l soka sa 5 C pudinga od jagode i kada se ohladi dodati 1 margarin.

Drugi fil:
Skuvati na pari žumanca sa 15 kašika C šećera u prahu dodati i C vanilin šećer, kada se ohladi dodati 1 margarin i sjediniti oba fila.

U drugu posudu umutiti 300 g C krem šlaga sa kiselom vodom.

Na kraju se ređa kora, fil, jagode iseckane na kolutove, pa preko šlag, pa opet kora, fil, jagode, šlag, pa kora i na kraju samo fil bez jagoda.

Tortu ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta je veoma ukusna i nije teška, a veoma izdašna.