C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 belanca
3 kašike šećera
1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina
Ovako ispeći četiri iste kore (potrebna su četiri pudinga za četiri kore)
Fil I:
750 ml soka od ananasa
12 žumanaca
1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina
3 kašike C čvrstina
250 g putera ili margarina
8-10 kašika šećera
1 konzerva ananasa
Fil II:
2 kesice C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 75g
250 ml hladnog mleka
Dekoracija:
2 kesice C šlag krema sa ukusom vanile 58g
250 ml hladnog mleka

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Slađini recepti

Ananas torta

Egzotična torta sa ananasom i bogatim šlag krem filom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom dobro, pa dodati i kesicu C pudinga (prilikom stavljanja pudinga ne mutiti mikserom nego blago izmešati varjačom). Ovako peći četiri kore.

Peći 15 min na 180C (dimenzije pleha: 35x25cm).

Fil:
Staviti na vatru 700 ml soka da provri. U drugom sudu sastaviti žumanca, vanilu, gustin, šećer i 50 ml soka od ananasa.

Kada sok provri u mlazu sipati sastavljen fil i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti fil sa vatre i prohladiti. U prohlađen fil dodati umućen margarin ili puter.

Umutiti i šlag krem.

Filovati:
Kora poprskana sokom od ananasa, 4-5 kašika fila, ananas, opet tanki sloj šlag krema, pa kora poprskana sa sokom od ananasa, pa fil, zatim ananas.

Ponoviti: tanki sloj šlag krema, pa opet kora poprskana sa sokom od ananasa, sloj fila, zatim opet ananas, pa sloj šlag krem i na kraju kora.

Odozgo filovati C šlagom.

Ja sam mere smanjila, jer sam pekla u manjem kalupu u obliku srca, a ovo je mera za tortu dim 35X25 cm.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata