C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
2 jajeta
40 g svežeg kvasca
1 kesica C praška za pecivo
100 ml ulja
300 ml mleka
2 kašičice soli
kašičica šećera
sir za punjenje
seme lana za posipanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Zlatne kifle sa sirom

Za one koji vole stare tradicionalne zalogaje.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu za mešenje sipati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati jedno jaje i izmrvljen kvasac.

Uz stalno mešanje varjačom, sipati ulje, so, šećer, mleko i umesiti glatko testo. Ostaviti ga da odmori na toplom mestu oko dva sata.

Nakon tog vremena, testo premesiti i od njega formirati loptu. Zatim testo oklagijom razviti u krug.

Dobijeni krug podeliti unakrsno na trouglove željene veličine Na svaki trougao stavljati pomalo sira i uvijati u kiflicu tako što motate od spoljnog dela ka unutrašnjem.

Ređati ih u podmazan i pobrašnjen pleh. Dobijene kiflice ostaviti oko pola sata da odstoje kako bi još malo narasle.

Pre pečenja premazati ih umućenim jajetom i posuti semenom lana. Preko svake kiflice, po želji, staviti po kockicu margarina.

Peći oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

Prohladiti pa služiti uz jogurt. Izuzetno su meke, čak i nakon nekoliko dana.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata