C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašno T-400
1 kesica suvog C kvasca
400 ml mleka
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica šećera
2 kašičice morske soli
1 jaje
28 zrna bibera

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Zeke od testa

Idealan za decu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 7
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Otopiti kvasac u mleku sa šećerom. Dodati veći deo brašna i ulje i zamesiti testo ručno ili mikserom, nastavci za testo.

Testo treba da bude kompaktno i da se odvaja od posude. Zato po potrebi dodajte ili brašno ili mleko.

Testo namažite sa kašikom ulja i ostavite da odmara 10 minuta.

Testo podelite na loptice veličine većeg jajeta i oblikujte ih u jajasti oblik.

Makazama zasecite 2 puta uz testo da se dobiju uši.

Čačkalicom probušite prednji deo za oči i ubacite po 2 zrna bibera.

Zeke stavljajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite ih jajetom pomešanim sa malo ulja.

Nije potrebno da čekate da narastu jer testo već nadodje dok ih pravite.

Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200 C stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata