C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
250 ml vode
900 g bašno T-400
1 kesica C suvi kvasac
1 jaje
1 supena kašika šećera
1 supena kašika soli
50 g otopljenog margarina
Premazivanje:
1 žumance

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Zeka

Idealno za Uskrs! Deca će se posebno obradovati!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mešavinu vode i mleka zagrejati da bude mlaka, dodati šećer i C kvasac, promešati i ostaviti 15 minuta da nadodje.

U posudu za mešanje dodati polovinu brašna, so, promešati i dodati kvasac i sve to sjediniti varjačom.

Zatim dodati otopljen margarin, jaje i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti glatko testo.

Testo prekriti folijom i ostaviti oko sat vremena da lepo naraste.

Kada je testo narslo, premesiti ga, testo podeliti na loptice i oblikovati zeku.

Ostaviti da odstoji 30 minuta, premazati žumancetom.

Peći u zagrejanoj rerni prvo 10 minuta na 220°C, pa jos 20-25 minuta na 200°C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata