Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Zeka
Sastojci
250 ml mleka
250 ml vode
900 g bašno T-400
1 kesica C suvi kvasac
1 jaje
1 supena kašika šećera
1 supena kašika soli
50 g otopljenog margarina
Premazivanje:
1 žumance
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Mešavinu vode i mleka zagrejati da bude mlaka, dodati šećer i C kvasac, promešati i ostaviti 15 minuta da nadodje.
U posudu za mešanje dodati polovinu brašna, so, promešati i dodati kvasac i sve to sjediniti varjačom.
Zatim dodati otopljen margarin, jaje i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti glatko testo.
Testo prekriti folijom i ostaviti oko sat vremena da lepo naraste.
Kada je testo narslo, premesiti ga, testo podeliti na loptice i oblikovati zeku.
Ostaviti da odstoji 30 minuta, premazati žumancetom.
Peći u zagrejanoj rerni prvo 10 minuta na 220°C, pa jos 20-25 minuta na 200°C.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs