C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml mleka ili vode
1 kašika masti
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
10 g suvi C kvasac
oko 450 g brašna
Za nadev pomešati:
300 g sira
1 belance
Za posipanje tepsije:
1 kašika susama
Za premazivanje pomešati:
1 žumance
2 kašike ulja
1 kašiku mleka

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Zanimljiva pita

Domaćinski doručak ili večera! Trebaće malo vremena da se pripremi, a brzo će se razgrabiti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleko razmutiti kvasac, šećer i malo brašna pa ostaviti da malo naraste. Kada je kvasac naraso dodati mast, so i brašno pa umesiti fino mekano testo.

Uzeti tepsiju br.30 (ja sam pekla u br. 28, ali lepša je kad je tanja) podmazati uljem i odgore posipati susam.

Zatim staviti oblikovano testo u tepsiju preko susama blago rukama pretisnuti i pokriti da naraste oko 30-tak minuta.

Kada je testo naraslo rukama fino rastanjiti u tepsiju. Potom prste umakati u ulje i praviti krugove tj. udubljenja prstima.

Zatim udubljenja popuniti nadevom.

Potom premazom premazati stranice bez nadeva.

I peći na 200 stepeni oko 30-tak minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata