C Slatka tradicija

Sastojci
20 g C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kg brašna
1 kašičica soli
500 ml mlake vode
50 ml ulja

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Vasilica

4.01. slavi se Mali Božić, odnosno Vasiljevdan i proslava Nove godine. Vasilica je ime dobila po svetom Vasiliju. Mogu biti i slane i slatke, ali jedno im je zajedničko,

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 7
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac stavite da nadođe sa kašičicom šećera i brašna u malo mlake vode.

Pomešajte ga sa brašnom, solju i vodom pa zamesite testo. Ostavite da naraste oko pola sata pa premesite.

Ostavite još oko pola sata da odmara, podmažite i brašnom pospite tepsiju stavite testo i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta.

Smanjite na 160 stepeni i pecite još oko 20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata