C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
400 ml toplog mleka
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
75 ml ulja
1 kašika soli
oko 700 g brašna
Za premaz testa:
1 jaje
malo susama
2 špagete
6 zrna bibera

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Uskršnje zeke

Jako su ukusni i dekorativni. Za dečicu je prava radost. Mada priznajem i ja sam se oduševila i obradovala kako lepo izgledaju. Mekani i ukusni začas su nestali sa stola.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 3 osobe
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toplom mleku razmutiti kvasac i šećer. I mešati. Dodati ulje i so. Izmešati.

Dodati brašno i umesiti mekano testo. Ostaviti testo da naraste.

Narašlo testo podeliti na 3 dela.

Svaku jufku podeliti na 2 dela jedan veći za trup i jedan manji za glavicu.

Od većeg dela testa uzeti 5 kuglice. 4 za noge i ruke i 1 za uši. Na pleh staviti pek papir i stavljati delove zeke.

Prvo trup, pa glavica, noge i ručice, za uši rastanjiti delić kuglice testa pa podeliti na pola.

Staviti po 2 zrna bibera za oči i polomiti špagete za brkove. Napraviti još dva zeca od preostale 2 jufke.

Umutiti jaje pa premazati zeke. Posuti susam na trup i uši. Peći zeke na 200 C oko 30 minuta.

Vruće zeke zamotati u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohlade. Služiti tople zeke!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata