C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
250 ml vode
1 C suvi kvasac
1 kašičica C šećera u prahu
2 kašičice soli
50 ml ulja
600-700 g mekog brašna
125 g margarina
100 g sira
1 žumance
semenke po izboru za ukras

Naši proizvodi
Šećer u prahu Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Uskršnja pogača

Ova pogača izgleda kao poslastica, jer je u obliku kuglofa u čiju sredinu se stavlja uskršnje jaje.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5-6
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U dublji sud staviti brašno. Napraviti udubljenje i u njega usuti C suvi kvasac, sa kašičicom C šečera u prahu.1 kašičicu soli posuti oko ovog udubljenja po brašnu.

Umesiti testo i dodavati vodu kao po receptu dok testo prestane da se lepi za ruke.

Formirati loptu, premazati je uljem i ostaviti 30 minuta.

Kada je testo nadošlo premesiti ga i razvući u pravougaonik.

Umutiti margarin,sir i kašičicu skrugoli i premazati testo, te napraviti rolat.

Gotov rolat saviti u krug i iseći ga oštrim nožem na trake od sredine prema krajevima (razmak 2cm) ali ne do kraja i izvijati parčiće na stranu, mada od težine tokom sečenja i sami padnu.

Odozgore premazati žumancem i posuti semenkama po želji.

Peći u rerni na 200 C oko 30 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata