Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Uskršnja pogača
Sastojci
250 ml mleka
250 ml vode
1 C suvi kvasac
1 kašičica C šećera u prahu
2 kašičice soli
50 ml ulja
600-700 g mekog brašna
125 g margarina
100 g sira
1 žumance
semenke po izboru za ukras
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 5-6
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
U dublji sud staviti brašno. Napraviti udubljenje i u njega usuti C suvi kvasac, sa kašičicom C šečera u prahu.1 kašičicu soli posuti oko ovog udubljenja po brašnu.
Umesiti testo i dodavati vodu kao po receptu dok testo prestane da se lepi za ruke.
Formirati loptu, premazati je uljem i ostaviti 30 minuta.
Kada je testo nadošlo premesiti ga i razvući u pravougaonik.
Umutiti margarin,sir i kašičicu skrugoli i premazati testo, te napraviti rolat.
Gotov rolat saviti u krug i iseći ga oštrim nožem na trake od sredine prema krajevima (razmak 2cm) ali ne do kraja i izvijati parčiće na stranu, mada od težine tokom sečenja i sami padnu.
Odozgore premazati žumancem i posuti semenkama po želji.
Peći u rerni na 200 C oko 30 minuta.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs