C Slatka tradicija

Sastojci
2 kesice C suvi kvasac
12 kašika ulja
1 kg brašna
250 g margarina
1 kašičica šećera
1 kašika soli
1 kuvano šarano jaje za dekoraciju
susam
lan za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Uskršnja pogača

Preukusna mekana Uskršnja pogača.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 2 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu staviti mleko i kašičicu šećera, zagrejati.

U zagrejano dodati kvas da nadođe.

U posebnu posudu sjediniti brašno, so, ulje i nadošli kvas umesiti u testo.

Razviti na 1 cm debljine i namazati otopljenim margarinom.

Potom ubiti u rolat i seći trake širine 1 cm, ali ne do kraja.

Slagati po želji kako želite da izgleda pogača.

Peći 20-ak minuta na 180 stepeni.

Komentari potrošača:

12.08.2023
Probaćemo!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata