Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Uskršnja pogača
Sastojci
2 kesice C suvi kvasac
12 kašika ulja
1 kg brašna
250 g margarina
1 kašičica šećera
1 kašika soli
1 kuvano šarano jaje za dekoraciju
susam
lan za posipanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 2 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U posudu staviti mleko i kašičicu šećera, zagrejati.
U zagrejano dodati kvas da nadođe.
U posebnu posudu sjediniti brašno, so, ulje i nadošli kvas umesiti u testo.
Razviti na 1 cm debljine i namazati otopljenim margarinom.
Potom ubiti u rolat i seći trake širine 1 cm, ali ne do kraja.
Slagati po želji kako želite da izgleda pogača.
Peći 20-ak minuta na 180 stepeni.
Komentari potrošača:
12.08.2023
Probaćemo!
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs