C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 kg brašna T-400
2 kesice C suvi kvasac
2 kašičice šećera
2 kašičice soli
1 kesica C prašak za pecivo
200 ml ulja
200 ml mleka
200 ml jogurta
200 ml tople vode

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Univerzalno kvasno testo

Recept za univerzalno kvasno testo, u narodu poznato kao “ludo” testo.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sipajte kvasac u 100 ml toplog mleka, pa dodajte šećer i kašičicu brašna. Promešajte i ostavite na toplom mestu da kvasac fermentiše.

U veću vanglicu stavite polovinu brašna, dodati so i prašak za pecivo pa promešati. Dodati mokre sastojke i promešajte.

Postepeno dodavati ostatak brašna i mesiti ručno ili uz pomoć miksera, nastavci za testo, dok ne dobijete kompaktnu loptu od testa koje se odvaja od posude.

Od pripremljene količine za kuglof odvojite 1/3 pripremljenog testa a ostatak stavite u nauljenu kesu, zavežite i ostavite u frižideru i iskoristite po potrebi za pravljenje pletenica, pogača, trouglića, pužića, kiflica koje možete filovati ajvarom, sirom, džemom, nutelom.

Testo može u frižideru da vam stoji nedelju dana i da ga koristite po potrebi.

Ovakvo testo kada ispečete možete da zamrznete. Prvo pustite da se dobro ohladi te spakujte u kese ili kutije koje hermetički zatvorite i stavite u zamrzivač.

Zamrznuto pecivo može da stoji tako par meseci. Po vađenju iz zamrzivača možete samo da ga odmrznete ili tako zamrznuto podgrejete u rerni par minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata