C Slatka tradicija

Sastojci
180 g oštrog brašna
malo soli
2 kesice C kvasca
100 ml mlake vode

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Turski hleb

Odličan hleb iz tiganja.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U jednoj činiji promešajte brašno i so, a u drugoj rastopite C kvasac u vodi, pa od svega umesite glatko testo.

Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i mesite oko pet minuta dok ne postane elastično.

Potom ga ostavite da odmara pola sata, a kada nadođe podelite ga na četiri jufke i svaku razvijte u prečnik od 10 cm.

Pecite hlepčiće u tiganju sa obe strane oko pet minuta.

Komentari potrošača:

21.01.2023
Tursko pecivo i hleb su najjači

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata