C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna, tip 400
50 g istopljenog margarina
2 kašičice soli
1 kašika šećera
1 kesica C suvog kvasca
150 ml mlakog mleka
150 ml mlake vode

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tamara

Švajcarska pletenica

Odličan recept kada želite nešto ukusno, a brzo.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zamesiti glatko testo od sastojaka i ostaviti da naraste.

Smesu podeliti na dva dela i uplesti dve pletenice.

Ostaviti ih da narastu i ispeći dok ne porumene.

Komentari potrošača:

03.12.2023
Umesto margarina ide puter i 300 ml mleka, bez vode, za pravu švajcarsku pletenicu. Pozdrav

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete ih i puniti slatkim ili slanim nadevom, a može biti i kao hleb.