C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
500 g brašna
250 ml mleka
50 g margarina
1 jaje
1/2 kašičice soli
1 kockica C suvog kvasca
Fil:
2 kašike ulja
2 glavice crnog luka
1/2 kg mlevenog mesa
1 kašika suvog začina
biber
1 jaje
ulje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa mesom

Štrudla sa mesom, mekana i sočna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Komplikovano.

Priprema:

U 1/4 litra mleka staviti da nadođe C suvi kvasac uz dodatak malo šećera.

U posudi promešati brašno sa malo soli pa dodati 1 jaje, istopljen margarin i nadošao kvasac.

Sve to dobro umesiti i podeliti testo na dva dela. U tiganju staviti ulje i u njemu propržiti 2 glavice sitno sečenog crnog luka.

Dodati 1/2 kg mlevenog mesa, promešati i prodinstati pa dodati začin i biber. Posoliti još malo po želji.

Kada se fil prohladi dodati jedno žumance i promešati.

Svaki deo testa razvući oklagijom i filovati pa zatim urolati i staviti u uljem podmazan pleh.

Staviti da štrudla lepo naraste, premazati ih umućenim belancetom i peći na 220 stepeni oko 20-25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata