burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Štapići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

20 g svežeg kvasca ili 7 g C suvog kvasca

1 kašičica šećera

100 ml tople vode

200 ml toplog mleka

1 kašičica soli

50 ml ulja

520 g mekog brašna

Fil:

300 g sira

1 celo jaje i jedno belance

150 g margarina

Štapići

Koraci pripreme

U toplu vodu izmrviti kvasac i dodati 1 kašičicu šećera i pustiti da naraste 15 minuta.

Kada proradi kvasac dodati 200 ml mleka, kašičicu soli, ulje i postepeno dodavati brašno. Zamesiti testo i pustiti da naraste 1h.

Nakon toga razvucite testo na ravnu površinu. Raseći na 5,6 trougla, ali ne skroz do kraja, ostavite na sredini jedan krug neisečen.

Nakon toga namažite margarinom na sredinu, pa preklopiti jedan trouglić, pa opet namažite, pa drugi i tako u krug. Samo zadnji se ne premazuje.

Ostavite da naraste 10 minuta. Za to vreme izmešajte sastojke za fil.

Kada prođe 10 minuta razvući testo pa fil namazati na sredinu. Testo preklopiti do pola sa jedne strane i do pola sa druge strane.

Seći štapiće i uvijati u spirale i ređati na pleh. Pleh ili podmazati ili peći na pek papiru.

Nakon toga ih premazati žumancem i posuti susamom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Štapići

Koraci pripreme

U toplu vodu izmrviti kvasac i dodati 1 kašičicu šećera i pustiti da naraste 15 minuta.

Kada proradi kvasac dodati 200 ml mleka, kašičicu soli, ulje i postepeno dodavati brašno. Zamesiti testo i pustiti da naraste 1h.

Nakon toga razvucite testo na ravnu površinu. Raseći na 5,6 trougla, ali ne skroz do kraja, ostavite na sredini jedan krug neisečen.

Nakon toga namažite margarinom na sredinu, pa preklopiti jedan trouglić, pa opet namažite, pa drugi i tako u krug. Samo zadnji se ne premazuje.

Ostavite da naraste 10 minuta. Za to vreme izmešajte sastojke za fil.

Kada prođe 10 minuta razvući testo pa fil namazati na sredinu. Testo preklopiti do pola sa jedne strane i do pola sa druge strane.

Seći štapiće i uvijati u spirale i ređati na pleh. Pleh ili podmazati ili peći na pek papiru.

Nakon toga ih premazati žumancem i posuti susamom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept