C Slatka tradicija

Sastojci
350-400 g brašna
125 g margarina
125 g kačkavalja
1 kesica C praška za pecivo
2 dl mleka
1 jaje
po ukusu soli

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Štapići sa kačkavaljem

Tako su ukusni, a posebno zbog kačkavalja koji im daje poseban šmek...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 9
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu za mešenje stavite brašno, so, C prašak za pecivo, omekšali margarin i mleko, pa sve umesiti da dobijete glatko testo srednje mekoće.

Ostavite ga pokriveno da odstoji makar pola sata.

Testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i razvucite ga oklagijom u obliku četvorougaonika, debljine malog prsta.

Umutite jaje i premažite površinu razvučenog testa pa preko narendajte kačkavalj.

Secite na štangle dužine 8 cm i širine 1 cm. i ređajte u najveći pravougaoni pleh od vaše rerne koji ste predhodno premazali margarinom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 20 minuta (zavisno od rerne), dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Moja preporuka je da ih jedete dok su još topli, obzirom da se tada i najviše oseća sva čar kačkavalja...