Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Štapići sa kačkavaljem
Sastojci
350-400 g brašna
125 g margarina
125 g kačkavalja
1 kesica C praška za pecivo
2 dl mleka
1 jaje
po ukusu soli
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 9
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U posudu za mešenje stavite brašno, so, C prašak za pecivo, omekšali margarin i mleko, pa sve umesiti da dobijete glatko testo srednje mekoće.
Ostavite ga pokriveno da odstoji makar pola sata.
Testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i razvucite ga oklagijom u obliku četvorougaonika, debljine malog prsta.
Umutite jaje i premažite površinu razvučenog testa pa preko narendajte kačkavalj.
Secite na štangle dužine 8 cm i širine 1 cm. i ređajte u najveći pravougaoni pleh od vaše rerne koji ste predhodno premazali margarinom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 20 minuta (zavisno od rerne), dok ne porumene.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Moja preporuka je da ih jedete dok su još topli, obzirom da se tada i najviše oseća sva čar kačkavalja...