C Slatka tradicija

Sastojci
200 g brašna T-500
150 g oštrog brašna
100 g speltinog brašna
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1/2 kašičice C sode bikarbone
1/2 kašičice C praška za pecivo
100 ml ulja
250 ml mlake vode
1 jaje
150 g margarina za premazivanje

Naši proizvodi
Soda bikarbona Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Speltina pogača bez kvasca

Ukusna domaća pogača bez kvasca.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: za 4 osobe
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Vodu zagrejati pa u vodu staviti C sodu bikarbonu i šećer.

U vanglu sastaviti brašna sa C praškom za pecivo i soli.

Sipati mlaku vodu, jaje i ulje pa zamesiti testo. Ostaviti testo 10 minuta da odstoji.

Zatim testo podeliti na 7 loptica svaku lopticu razviti u veličinu manjeg tanjirića pa svaku jufkicu premazati rastopljenim margarinom.

Ređati jednu na drugu, poslednju lopticu razviti malo veću sa kojom pokrijemo sve poređane jufkice.

Pogaču pre stavljanja u pleh malo rukama utapkati u veličini pleha.

Zatim pogaču iseći na male parčiče premazati sa jajetom i posuti semenima po želji.

Pogaču peći na 220 C 15 min.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata