C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml jogurta
150 ml ulja
5 celih jaja
5 g soli
10 g C praška za pecivo
5 kašika ajvara
250 g brašna
200 g šunke ili šunkarice
3 kisela krastavčića
150 g feta ili mladog sira

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Španska pita

Španska pita je slična našoj proji, samo što je obogaćena ukusnim krastavčićima, šunkom i ajvarom, a podjednako brzo se pravi.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Iseckati na sitne kockice šunkaricu krastavčiće i sir.

Ulupati žicom jaja sa solju pa dodati jogurt i ulje i mešati dok se ulje ne sjedini sa ostatkom smese.

Zatim dodati ajvar, opet promešati i na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo pa mešati dok se ne dobije glatka smesa.

Toj masi dodati šunkaricu, krastavčiće i sir pa izmešati varjačom ili lopaticom.

Pleh dimenzija 30 x 20 cm obložiti papirom za pečenje pa izliti smesu, proveriti da li se rerna zagrejala pa odneti pleh u pećnicu.

Pitu peći 35 minuta, ili duže, zavisno od jačine rerne koju imate.

Pečenu pitu prekriti krpom pa ostaviti da se ohladi ili prohladi.

Kasnije seći na kocke i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata