C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml vode
1 kesica C suvi kvasac
1/2 kašičice šećera
450 g brašno T-400
1 kašičica soli

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Somuni lepinje

Mekani, predivni i veoma ukusni!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 7
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U dublju posudu dodati mlaku vodu, kvasac, šećer i sve dobro izmešati.

Zatim dodati dve kašike brašna posoliti, promešati i postepenim dodavanjem brašna zamesiti mekano testo.

Testo pouljiti sa obe strane, i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Nakon toga testo malo premesiti i podeliti na 7 loptica. U pleh rasporediti malo brašno, poređati loptice od testa, i ostaviti da odstoje 10 minuta.

Prstima od sredine ka ivici testa razvući testo, isto uraditi i sa preostalim somunima. Zatim ih ostavite da odstoje 15 minuta.

Rernu zagrejati na 250°C, i peći oko 10 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata