C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
250 ml vode (malo i osveštane vode)
2 kašičice C Suvog kvasca
1 kašičica soli
2 kašičice šećera (za kvasac)
700-800 g brašna

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Slavski kolač

Pripremite slavski kolač prema proverenom receptu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Promešati vodu i mleko pa dodati šećer i C kvasac.

Zamesiti testo (ne sme da bude previše tvrdo) i ostaviti 15 min da odmori.

Dok testo odmara praviti ukrase po želji.

Zatim nadošlo testo ponovo premesiti, a zatim testo podeliti na dva dela (jedan veći i jedan manji) veći deo staviti u šerpu gde će da se peče.(šerpu premazati margarinom), a manji deo testa iseći na tri loptice.

Svaku lopticu razvaljati u dugačak valjak i uplesti u pletenicu. Pletenicu zatim staviti oko kolača kao obruč.

Ceo kolač namazati vodicom (ili vodom) i lepiti ukrase.

Kako stavljamo ukrase tako će testo narastati i gde ima šupljine stavljati ukras.

Kada smo završili sa ukrašavanjem neka kolač odstoji još 15 min.

Peći na 180 C oko 45 min.

Kolač pre pečenja izbockati iglom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata