burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Slavski kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

250 ml mleka

250 ml vode (malo i osveštane vode)

2 kašičice C Suvog kvasca

1 kašičica soli

2 kašičice šećera (za kvasac)

700-800 g brašna

Slavski kolač

Koraci pripreme

Promešati vodu i mleko pa dodati šećer i C kvasac.

Zamesiti testo (ne sme da bude previše tvrdo) i ostaviti 15 min da odmori.

Dok testo odmara praviti ukrase po želji.

Zatim nadošlo testo ponovo premesiti, a zatim testo podeliti na dva dela (jedan veći i jedan manji) veći deo staviti u šerpu gde će da se peče.(šerpu premazati margarinom), a manji deo testa iseći na tri loptice.

Svaku lopticu razvaljati u dugačak valjak i uplesti u pletenicu. Pletenicu zatim staviti oko kolača kao obruč.

Ceo kolač namazati vodicom (ili vodom) i lepiti ukrase.

Kako stavljamo ukrase tako će testo narastati i gde ima šupljine stavljati ukras.

Kada smo završili sa ukrašavanjem neka kolač odstoji još 15 min.

Peći na 180 C oko 45 min.

Kolač pre pečenja izbockati iglom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Slavski kolač

Koraci pripreme

Promešati vodu i mleko pa dodati šećer i C kvasac.

Zamesiti testo (ne sme da bude previše tvrdo) i ostaviti 15 min da odmori.

Dok testo odmara praviti ukrase po želji.

Zatim nadošlo testo ponovo premesiti, a zatim testo podeliti na dva dela (jedan veći i jedan manji) veći deo staviti u šerpu gde će da se peče.(šerpu premazati margarinom), a manji deo testa iseći na tri loptice.

Svaku lopticu razvaljati u dugačak valjak i uplesti u pletenicu. Pletenicu zatim staviti oko kolača kao obruč.

Ceo kolač namazati vodicom (ili vodom) i lepiti ukrase.

Kako stavljamo ukrase tako će testo narastati i gde ima šupljine stavljati ukras.

Kada smo završili sa ukrašavanjem neka kolač odstoji još 15 min.

Peći na 180 C oko 45 min.

Kolač pre pečenja izbockati iglom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept