C Slatka tradicija

Sastojci
800-900 g brašna
500 ml mlake vode
1 kašika C šećera u prahu
1 kašika soli
10 g C suvog kvasca
2 kašike suncokretovog ulja
1 jaje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slavski kolač

Sve što je potrebno za uspešno dizano testo je toplota, vreme i dobra volja.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U posudu stavite 500 ml mlake vode, oko 10 g kvasca i kašiku šećera. Dobro izmešajte, prekrite kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 15 minuta.

Nakon 15 minuta videćete da se kvasac lepo podigao. Zatim stavite kašiku soli, 2 kašike suncokretovog ulja i izmešajte još malo da se sve lepo sjedini.

Onda dodajte postepeno brašno (800-900 g). Zamesite testo oko 5 minuta staviti u posudu, prekrite folijom i kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mestu oko 1 h da naraste.

Posle 1 h, naraslo testo prebacite na stolu i izmesite još malo i ostavite da odstoji još 15 min.

Oblikujte kolač po želji, podmažite razmućenim jajetom i pecite 35-40 min na 200 C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata