C Slatka tradicija

Sastojci
oko 700 g brašna
350 ml mlake vode
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
100 ml ulja

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slavski kolač

Recept nije težak i moja baka ga je uvek sama pravila.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu za mešenje staviti mlaku vodu, dodati šećer i C suvi kvasac.

Sačekati da kvasac nadođe pa dodati ulje, brašno i so i zamesiti testo da nebude ni meko ni tvrdo.

Testo izvadititi na radnu površinu posutu brašnom i još malo mesiti testo. Testo staviti u posudu u kojoj ste zamesili testo i ostaviti da kisne da bude duplo.

Testo izvaditi na radnu površinu i premesiti ga i otseći deo testa za ukrašavanje kolača, a od ostatka napraviti kolač i staviti u šerpu namazanu sa mašću i posutu brašnom ili ga staviti na pek papir. Od ostavljenog testa napraviti dve trake i uvrnuti jednu oko druge i staviti oko testa.

Uzeti još testa i napraviti jednu manjui jednu veću traku i staviti na sredinu testa dužu traku a preko nje kraću traku.

Napraviti još četiri trake i ukrasite kolač. Od ostatka testa napravite sitne loptice i poređajte oko kolača.testo prekriti i ostavidi da stoji oko 20 minuta da ponovo naraste.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta pa smanjiti temperatutu na 150 stepeni i peći još oko 15 minuta.

Pečen kolač izvaditi iz šerpe umiti vodom i uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata