C Slatka tradicija

Sastojci
700 g brašna
500 ml mleka
1 kašičica soli
2 kesice C vanilin šećera
100 ml ulja
1 C suvi kvasac
2 jaja
margarin
Za slatko punjenje:
čokolada, džem, voće
C šećer u prahu
Za slano punjenje:
domaći sir, biljni sir, kačkavalj, viršle

Naši proizvodi
Vanilin šećer Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Slatko-slano testo za kiflice

Vrlo lako, brzo se priprema, a još brže i pojede.

Vreme pripreme: 10 minuta. Broj porcija: Za 5 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Stavite 500 ml mleka da se zagreje. U njega stavite kvasac, kašiku brašna, 2 kesice C vanilin šećera.

U posudu gde planirate da zamesite stavite brašno, so, ulje, jaja.

Kada naraste kvasac u mleku, a to bude brzo, dodate u brašno, promešate varjačom.

Masa bude mekana i ne lepi se za prste, tog trenutka uključite rernu na 220 C i razvučete masu na radnu površinu.

Margarin malo zagrejem da se lakše rasporedi po testu, isečem na kockice i stavim nadev.

Ako hoću da budu slatke stavim sladak, ako želim slane ono što sam napisala za slane.

Urolam, odmah ide u rernu na oko 25 minuta i kiflice su mekane i slasne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Probajte slane sa biljnim kačkavaljem i slatke sa domaćim džemom od šljiva uvaljane u C šećer u prahu.