burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme10 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcijaZa 5 osoba

Slatko-slano testo za kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
10 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
Za 5 osoba

Sastojci

700 g brašna

500 ml mleka

1 kašičica soli

2 kesice C vanilin šećera

100 ml ulja

1 C suvi kvasac

2 jaja

margarin

Za slatko punjenje:

čokolada, džem, voće

C šećer u prahu

Za slano punjenje:

domaći sir, biljni sir, kačkavalj, viršle

Slatko-slano testo za kiflice

Koraci pripreme

Stavite 500 ml mleka da se zagreje. U njega stavite kvasac, kašiku brašna, 2 kesice C vanilin šećera.

U posudu gde planirate da zamesite stavite brašno, so, ulje, jaja.

Kada naraste kvasac u mleku, a to bude brzo, dodate u brašno, promešate varjačom.

Masa bude mekana i ne lepi se za prste, tog trenutka uključite rernu na 220 C i razvučete masu na radnu površinu.

Margarin malo zagrejem da se lakše rasporedi po testu, isečem na kockice i stavim nadev.

Ako hoću da budu slatke stavim sladak, ako želim slane ono što sam napisala za slane.

Urolam, odmah ide u rernu na oko 25 minuta i kiflice su mekane i slasne.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Slatko-slano testo za kiflice

Koraci pripreme

Stavite 500 ml mleka da se zagreje. U njega stavite kvasac, kašiku brašna, 2 kesice C vanilin šećera.

U posudu gde planirate da zamesite stavite brašno, so, ulje, jaja.

Kada naraste kvasac u mleku, a to bude brzo, dodate u brašno, promešate varjačom.

Masa bude mekana i ne lepi se za prste, tog trenutka uključite rernu na 220 C i razvučete masu na radnu površinu.

Margarin malo zagrejem da se lakše rasporedi po testu, isečem na kockice i stavim nadev.

Ako hoću da budu slatke stavim sladak, ako želim slane ono što sam napisala za slane.

Urolam, odmah ide u rernu na oko 25 minuta i kiflice su mekane i slasne.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept