Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Slanuša
Sastojci
Za testo:
450 g brašna
2 kašičice C kvasca
1 kašičica šećera
50 ml vode
50 ml ulja
100 g kisele pavlake
1 kašičica soli
Za prelivanje:
1 kašika brašna
3 kašike vode
1 kašičica soli
na vrh noža C prašak za pecivo
Za premazivanje ulje po potrebi
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Za testo:
U odgovarajuću posudu staviti C suvi kvasac, dodati šećer, 50 g brašna i mlaku vodu, sve izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Potom,u smesu dodati ulje, kiselu pavlaku, so i postepeno dodajući preostalo brašno (400 g) zamesiti testo.
Pokriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 45 minuta.
Nakon toga, testo rastanjiti na pobrašnjenoj radnoj površini i rastanjiti (formirajući dugačak"valjak").
Tepsiju premazati uljem, "valjak" staviti u sredinu i uvijati u krug. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Za prelivanje:
U činiju staviti brašno, dodati C prašak za pecivo, vodu, so i sve izmešati.
Izvaditi tepsiju iz rerne, preliti (šarati) svuda smesom od brašna, vode, soli i C praška za pecivo.
Vratiti tepsiju u rernu na 2-3 minuta.
Gotovu slanušu izvaditi iz rerne, premazati uljem, ostaviti da se prohladi, servirati i poslužiti.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs