C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
450 g brašna
2 kašičice C kvasca
1 kašičica šećera
50 ml vode
50 ml ulja
100 g kisele pavlake
1 kašičica soli
Za prelivanje:
1 kašika brašna
3 kašike vode
1 kašičica soli
na vrh noža C prašak za pecivo
Za premazivanje ulje po potrebi

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Slanuša

Za sve ljubitelje peciva

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za testo:
U odgovarajuću posudu staviti C suvi kvasac, dodati šećer, 50 g brašna i mlaku vodu, sve izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Potom,u smesu dodati ulje, kiselu pavlaku, so i postepeno dodajući preostalo brašno (400 g) zamesiti testo.

Pokriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 45 minuta.

Nakon toga, testo rastanjiti na pobrašnjenoj radnoj površini i rastanjiti (formirajući dugačak"valjak").

Tepsiju premazati uljem, "valjak" staviti u sredinu i uvijati u krug. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Za prelivanje:
U činiju staviti brašno, dodati C prašak za pecivo, vodu, so i sve izmešati.

Izvaditi tepsiju iz rerne, preliti (šarati) svuda smesom od brašna, vode, soli i C praška za pecivo.

Vratiti tepsiju u rernu na 2-3 minuta.

Gotovu slanušu izvaditi iz rerne, premazati uljem, ostaviti da se prohladi, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete je služiti uz sir, kajmak, ajvar.