C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
oko 2 šolje (od 400 ml) brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 jaje
2 kašike ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 šolja mlakog mleka ili vode
50 g margarina
Za mazanje (nadev):
100 g iseckane čajne kobasice
100 g iseckane šunke
100 g krem sira ili pavlake
100 g narendanog kačkavalja
1 jaje za premazivanje
Za posipanje:
peršun
čia semenke
beli luk u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Slano sunce od uvijenih štapića

Za večeru idealno, dečica „sunce“ obožavaju!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu za mešanje, srednje veličine, sipajte mleko, šećer i kvasac, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta, da se kvasac aktivira.

Kada se kvasac aktivira i krene da nadolazi, dodajte 1 jaje, brašno, so i ulje. Mutite varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Ostavite da odstoji 5 minuta. Izručite testo na površinu posutu brašnom i oklagijom ili rukama, tapkajući, formirajte oblik.

Ja sam razvukla u neke nepravilne nazovimo „krugove“, svaki krug premazala margarinom i ređala jedan preko drugog, ostavite 10 minuta da odstoji.

Zatim podelite na 4 dela. Pa opet oklagijom razvucite u te nepravilne krugove, na prvi krug razmažete krem sir, na jednu polovinu šunke i origana, na drugu polovinu iseckane čajne i narendanog kačkavalja.

Zatim stavite drugi krug, na sredinu kruga stavite šolju/čašu/činijicu šta god imate, oštrim nožem secite testo od čaše ka kraju kruga praveći "rese" od testa.

Te rese blago uvijete u spiralu, prebacite testo na podmazan (ili obložen papirom za pečenje) pleh.

Premažite sa jajetom, ostavite 10-tak minuta da još malo nadođe i pecite na 170-180 C 30-40 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata