C Slatka tradicija

Sastojci
1+1 jaje za premazivanje
300 g margarina
500 g kisele pavlake
2 pune kašičice soli
900 g oštrog brašna
2 C praška za pecivo
susam

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Slani štapići sa kiselom pavlakom

Recept je za duplu meru, ali verujte i to će biti malo, tako su lepi i što bi moj zet rekao - zarazni.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6 - 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Viljuškom umutiti jaje. Njemu dodati rastopljen i prohlađen margarin i pavlaku, pa sve lepo ujednačiti.

Posoliti, pa dodati brašno i C prašak za pecivo.

Zamesiti testo, pa ga lepo umešno ostaviti u frižideru oko 1/2 sata da odmori i lepo se stegne.

Posle 1/2 sata razvući koru, debljine pola prsta, seći štapiće, premazati ih umućenim jajetom, posuti susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obavezno koristiti samo oštro brašno.
Koru iseći na štapiće i odmah je premazati jajetom i posuti susamom, pa ređati štapiće u pleh.