C Slatka tradicija

Sastojci
350 g brašna
250 g mleka
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 ml ulja
1 kašika jogurta
1 kesica C suvog kvasca
Za preliv:
3 kašičice brašna
2 kašičice soli
6 kašičica vode

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Slani štapići

Mekani i slasni.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 9 štapića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toplo meko dosati so, šećer, C suvi kvasac, jogurt, ulje i brašno i umesiti mekše testo.

Prekriti providnom folijom i ostaviti 20 minuta da odstoji.

Nakon toga podeliti na 9 loptica. Radnu površinu premazati uljem, staviti prvu lopticu i prstima je razvući u dužinu.

Onda zarolati i oblikovati štapić. Tako uraditi sa ostalim lopticama.

Poređati na podmazan pleh i ostaviti 10 minuta da još malo odstoji.

Peći na 200°C 15 minuta, a onda izvaditi i poprskati umučenim slanim prelivom, vratiti u rernu da se dopeče 5-10 minuta (u zavisnosti od vaše rerne).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Izvrsno je uz jogurt za doručak. Predivni i sutradan ako se umotaju u providnu foliju.