C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml vode
100 ml ulja
1 C suvi kvasac,
1 C prašak za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
oko 900 g brašna
125 g margarina (omekšalog za premazivanje)
200 g kačkavalja
125 g margarina za preko kroasana

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slani kroasani

Slane lisnate, vazdušaste kiflice sa kačkavaljem.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu sipati kvasac, šećer, so, ulje i vodu. Izmešati i dodati brašno.

Zamesiti srednje meko testo. Ostaviti da odmori 10 minuta. Razvući testo oklagijom i premazati omekšalim margarinom.

Preklopiti testo, pa opet razvući premazati. Ponavljati sve dok se ne utroši sav margarin.

Poslednji put kada se preklapa testo treba da se formira kao pravougaonik. Ostaviti da odmori 10 minuta u frižideru.

Testo zatim iseći na tri dela. Svaki deo razvući i iseći na 8 trouglova. Na svaki stavljati kocku kačkavalja i urolati kroasane.

Na svaki kroasan staviti parče margarina. Ostaviti 20 minuta na toplom mestu.

Kada nadođu peći oko 20 minuta na 200 C. I slani kroasani su gotovi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prilikom premazivanja testa omekšalim margarinom, najbolje je testo jako tanko razvlačiti kako bi na što više mesta bilo preklopljeno.
Pre pečenja, kroasani će više narasti i biti vazdušastiji ukoliko stoje vise od 30 minuta.